Ingredienser:

TIL SKORPEN:

24 knuste Oreos

6 spsk smeltet kakaosmør

en knivspids salt


TIL CHOKOLADE MOUSSE:

2 tsk. gelatine

2 1/2 spsk. koldt vand

500 ml. chokoladeknapper

250 ml. fløde 

125 ml. flormelis

2 bakker jordbær


TIL GANACHE TOPPING:

200 ml. fløde

250 ml. chokoladeknapper


TIL TOPPING: sweet kakaonibs

  1. Lav skorpen: Smør en springform med olie. I en stor skål kombineres knuste oreos, smeltet kakaosmør og salt. Tryk blandingen i springformen og sæt til side.
  2. Lav chokolademusse: I en lille skål kombineres gelatine og vand og sættes til side i 5 til 10 minutter. I mellemtiden hældes chokoladeknapper i en varmebestandig skål. Hæld 1 kop fløde i en lille gryde og lad det simme lidt og fjern derefter fra kogepladen, pisk det i gelatinen og rør det til det er helt opløst. Hæld blandingen over chokoladeknapperne og rør indtil chokoladen er smeltet. Lad blandingen afkøle under omrøring.
  3. Blend (evt med håndmixer) flormelis i blandingen indtil den bliver stiv. Rør en fjerdedel kop flødeskum i blandingen. Og tilsæt herefter stille og roligt resten af flødeskummen indtil massen er lækker cremet og “fast”.
  4. Læg nu et tyndt lag mousse over skorpen og skær jordbær ud og fyld hele formen (gerne hele jordbær)
  5. Hæld den resterende mousse i en rørpose og udfyld alle hullerne mellem jordbærerne, fyld derefter moussen over jordærerne så det skaber en flad top.
  6. Overfør resterende mousse til en rørposen og udfyld alle hullerne mellem jordbær, spred derefter mousse over jordbær, hvilket skaber en flad top. Sæt kagen i fryseren i 4 til 6 timer (så den har sat sig)
  7. Lav ganache: Opvarm fløden i en lille gryde over lav varme. Hæld chokoladeknapperne i en varmebestandig skål og hæld fløden over chokoladeknapperne. Lad det stå et par minutter og rør til der ingen klumper er.
  8. Køl ganachen indtil den er lidt tyk, ca. 15 minutter og spred den udover moussen.
  9. Pynt til sidst med sweet kakaonibs og servér. Velbekommen!

 

Find den originale opskrift her: kortlink.dk/u3bt